1.0 Introducere: Python

  1. Origini: Python și-a început dezvoltarea la sfârșitul anilor ’80 și începutul anilor ’90. Guido van Rossum, un programator olandez, a început să lucreze la Python în decembrie 1989 la Centrum Wiskunde & Informatica (CWI) din Țările de Jos. Scopul era de a crea un limbaj de programare ușor de citit și puternic, cu o sintaxă clară și curată.
  2. Nașterea Python-ului: Prima versiune oficială a Python, versiunea 0.9.0, a fost lansată în februarie 1991. Această versiune conținea deja multe dintre caracteristicile de bază care definesc încă limbajul, cum ar fi excepțiile, funcțiile și instrucțiunile de control al fluxului.
  3. Dezvoltare continuă: După lansarea versiunii 0.9.0, dezvoltarea Python-ului a continuat rapid. Van Rossum și alți colaboratori au lucrat constant pentru a îmbunătăți limbajul, lansând noi versiuni în mod regulat.
  4. Python 2.x vs Python 3.x: Unul dintre momentele cele mai semnificative din istoria Python-ului a fost trecerea de la seria 2.x la seria 3.x. Python 3 a fost introdus în decembrie 2008, aducând cu el o serie de îmbunătățiri și schimbări fundamentale. Cu toate acestea, procesul de tranziție a fost treptat, deoarece multe librării și cadre de lucru existente se bazau încă pe Python 2. Acest lucru a dus la o perioadă de coexistență a celor două ramuri, cu Python 2 care a continuat să fie susținut pentru mai mulți ani.
  5. Creșterea popularității: De-a lungul anilor, Python a câștigat o popularitate tot mai mare printre dezvoltatori, datorită simplității sale, flexibilității și gamei variate de aplicații. A devenit unul dintre limbajele principale de programare utilizate într-o varietate de domenii, inclusiv dezvoltarea web, analiza datelor, inteligența artificială, automatizarea sistemelor și multe altele.
  6. Python în prezent: Astăzi, Python este utilizat pe scară largă în întreaga lume de persoane fizice, companii și instituții academice. Comunitatea sa globală de dezvoltatori este activă și colaborativă, contribuind constant la îmbunătățirea limbajului prin lansarea de noi librării, cadre de lucru și instrumente.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

e-learn.ro
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0